Store ord og større visjoner

Dag 2 er ferdig på Money 20/20-messen i København og det er tid for store lanseringer og enda større framtidsvisjoner!

Den røde tråden på tirsdagen i Money 20/20 var av den mer innovative sorten. Mens man på første dagen presenterte store aktører i markedet, slik som MasterCard, Visa og Amazon, var det nå tid for å diskutere og presentere ny teknologi.


Framtidens butikker


Dagen startet med å presentere visjonen om et samfunn uten kontant betaling, bankenes framtidige rolle, personalisering i kjøp gjennom innovative algoritmer, blockchains, mobilbetaling og så videre. Hvis noen av disse termene virker fremmede, anbefaler jeg virkelig at du fortsetter å lese på Betal.no framover!


Selv var jeg så heldig å få personlige presentasjoner av blant annet Verifone og Ingenico sine nye løsninger. Her snakker vi om håndholdte POS-systemer og betaling på reklameplakater, alt med integrerte og stilige betalingsmåter, som NFC, bluetooth og mobil. Jeg fikk også snakket med de norske fingeravtrykk-pionerene Zwipe og andre aktører innenfor biometrisk autentifisering, som Safran Morpho og TOC Biometrics, samt Tagattitude som utfører alle slags betalinger med en vanlig mobil (ikke smartphone). I tillegg var det et hav av nye POS-løsninger som ble presentert. Hvis jeg nevner alle, så ville dette blitt en kjedelig artikkel.


Kineserne tar over


Alipay er også en aktør som blir mer og mer nevnt i løpet av messen. Alipay er en gigantisk aktør i Asia, som er direkte relatert til nett-supermarkedet AliBaba, som vel er mest kjent i vesten for å være verdens største ecommerce markedsplass. Verden blir mindre og mindre og turister fra land som feks Kina, kommer ikke lenger med Euro og Visakort når de besøker Europa. Det kan se ut til at det kun er Wirecard som tilbyr Alipay i Europa, selvfølgelig samtidig som de tilbyr etablerte betalingsmåter som Visa, MasterCard, Apple Pay og Android Pay etc.


Framtiden er her


Så verden blir mindre og mindre og transaksjoner kan utføres på alle mulige måter, både med mobil, fingeravtrykk, øyne, ansikt og vanlig PIN-kode. Den kan utføres på nett, uten nett eller i kombinasjon. Butikkene vil også vite alt om deg med en gang du kommer inn i butikken. Så ikke bli overrasket over at du får ekstra service på steder der du er stamkunde i framtiden, eller at damen i kassen tiltaler deg ved navn når du kommer bort til kassen. 


For som vi sier på Money 20/20: Framtiden er allerede her. Du vet det bare ikke enda!


Webmaster 

Mest lest