Rekordhandel med kort

Fredag 22. desember ble det satt ny rekord i kortbruk, aldri før er kortene benyttet så flittig og for så store beløp på lanndsbasis.


Den gamle rekorden ble satt under årets Black Friday hvor det ble gjennomført nesten 8,7 millioner kortkjøp med en kortomsetning på rett over 3,6 milliarder kroner.

– Bare i løpet av denne dagen ble betalingskortene benyttet til å handle for mer enn 3,9 milliarder kroner, og totalt ble det utført i overkant av 8,7 millioner kortkjøp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Tall fra Nets og BankAxept viser at i perioden fra 1. til og med 23. desember ble betalingskortene benyttet 145,6 millioner ganger, noe som er en vekst på 3,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Omsetningen med kort har i perioden vært på 54,6 milliarder kroner, en økning på 3,3 prosent.

Statistikken hittil i desember viser også at nesten 9 av 10 kortkjøp har vært med BankAxept-kort, det vil si penger man har på konto.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Kilde: NETS / BankAxept

Baard Persson Vaage

Mest lest