Nyvinning forenkler mobilbetaling i butikk

Teknologibedriften AblePay Technologies i Trondheim samarbeider med elektronikkbedriften Norbit EMS på Røros om produksjon av en teknologi som gjør at kunden kan betale med mobil i butikken – uansett hva slags betalingssystem butikken har. – Dette er stor

Teknologien lar kunder betale med mobilen uten at butikken må ha mange forskjellige betalingsterminaler.

Det finnes anslagvis 75 millioner betalingsterminaler i verden som har ett felles problem: De støtter ikke alle de ulike typene mobilbetaling, et marked i sterk vekst.

AblePay Technologies har løsningen i form av et nytt SIM-kortlignende smartkort med unik blåtannteknologi, som enkelt oppgraderer dagens betalingsterminaler til å støtte mobilbetaling – uavhengig av om leverandøren heter Vipps, MobilePay eller noe annet. 


 Kortet installeres i betalingsterminalen i løpet av minutter, og vipps, så kan kortbetalinger og mobilbetalinger gjøres via en og samme løsning. Og det til en dramatisk lavere pris enn alternativet, som er å erstatte de gamle terminalene med nye eller innføre flere tilleggsterminaler, sier Rune Bjerke, administrerende direktør i AblePay Technologies.

Les hele saken: http://bit.ly/2m5oqHX

Kilde: Nearadio.no

Baard Persson Vaage

Mest lest