Nå kommer mobilbetaling til golfklubbene

Miklagard GK er først ut i Norge med å ta i bruk den nyutviklede appen «eeZee pay». Løsningen, som er skreddersydd for golfklubber, er angivelig den første i verden.


Løsningen gjør at klubben ikke lenger behøver å bry seg om ballkort, mynter, betalingskort eller poletter. I stedet laster man enkelt ned en app til mobiltelefonen, registrerer kortdetaljer i appen, og dermed er den klar til bruk. Det er i tillegg inkludert betalingsmulighet med SMS som en reserveløsning. Det garanterer at spilleren får gjennomført kjøpet.

Tore Waagø, daglig leder for Miklagard Golfklubb, sier løsningen med mobilbetaling på ballmaskinen bare er en start.


– Vi startet et prøveprosjekt i høst hvor vi implementerte systemet. Det fungerer veldig bra. Alle går med telefon i lomma hele tiden, og vi tror dette er fremtiden for golfklubbene. Det er bedre service for medlemmene, og det er enklere å administrere for klubbene. Dessuten betaler vi mye i kommisjon til bankkortselskapene, så løsningen sparer oss penger. Fremover ønsker vi å bruke appen til veldig mye annet enn rangeballer, for eksempel forhåndsbetalinger av greenfees og turneringer.


Appen er utviklet av The Payment House. Geir Westbye i The Payment House peker på flere fordeler med en app-løsning fremfor kortbetaling.


– Vår løsning fjerner behovet for en tradisjonell betalingsterminal.  Vi har sørget for å utvikle en helhetlig webportal for alle involverte parter. Det betyr at klubben enkelt kan ha oversikt over alle sine transaksjoner, samtidig som de faktisk kan bruke samme løsning til å håndtere eventuelle supporthenvendelser fra medlemmene. Alt gjøres over luften. I tillegg har vi lagt til rette for at spilleren kan betale med tradisjonell SMS-betaling.  Alle transaksjoner vil vises i portalen for klubben.


Videre forklarer Westbye at når man først har lastet ned eeZeePay, vil man kunne benytte samme betalingsapplikasjon i flere av klubbens kanaler som for eksempel pro-timer, betaling for medlemskap og andre tjeneseter. 


– Målet er å få avtale med flesteparten av golfklubbene i Norge og Sverige i første fase.  Deretter har vi globale ambisjoner for denne løsningen, sier Risanger og Westbye.

Mer info om The Payment House her

Baard Persson Vaage

Mest lest