Nå kommer disse kortene for fullt

Stapper du fortsatt betalingskortet inn i kortterminalen? Det slipper du når en ny generasjon betalingskort nå kommer for fullt.


Det er i ferd med å skje et skifte i bruken av betalingsløsninger, spesielt når det gjelder å ta i bruk kontaktløse betalingskort. Disse trenger ikke å fysisk berøre terminalene, kun holdes i nærheten. 


Teknologien har eksistert en god stund, men så langt har den store bølgen latt vente på seg.


Kontaktløse BankAxept-kort rulles nå ut i stort tempo av landets banker. Det forventes at en million slike kort vil være i markedet innen utgangen av året, og mer enn tre millioner kort innen utgangen av 2018, oppgir BankAxept i en pressemelding. 


Kontaktløse BankAxept-kort vil dermed ta en stadig større andel av antallet betalingstransaksjoner i tiden fremover.


Ny fase i fintech

- I dag er 75 prosent av alle betalingsterminaler teknisk klargjort for å kunne håndtere kontaktløse betalinger, og vi regner med at alle terminalene er klargjort for dette i løpet av året. Da er det bare opp til varehandelen selv å bestemme når de skal aktivere for kontaktløs betaling i sine terminaler, sier Vegar Heir, kommersiell direktør i BankAxept, i meldingen. 


- Foreløpig er det bare 22 prosent av de terminalene som er klargjort som har aktivert kontaktløs betalingsfunksjonalitet. Mange kjeder og butikker har foreløpig ikke aktivert denne løsningen, i påvente av at kontaktløse BankAxept-kort skal komme for fullt i markedet, sier han.


Betaling med mobil på samme måte er også i ferd med å bli en realitet. Banker, mobilprodusenter og helt nye fintechaktører utvikler og leverer mobile lommebøker i mange markeder allerede. 

BankAxept har utviklet en egen tjeneste, slik at banker kan utstede mobile BankAxept-kort i mobile lommebøker. 


Mobil BankAxept vil fungere i alle betalingsterminaler som er klargjort for BankAxepts kontaktløse betalinger. Neste steg for BankAxept blir derfor å rulle ut kontaktløse betalingsløsninger for mobil, betalinger gjennom Vipps og MobilePay, annen mobilbetaling og etter hvert også nettbetalingsløsninger. BankAxept regner med å starte utrullingen av betalingsløsninger for mobil innen utgangen av året.

Les hele saken på DN.no
Kilde: DN.no

Baard Persson Vaage

Mest lest