Kutt køen i butikken med kontaktløs betaling

Kontaktløs betaling gjør det mulig å "bippe" kortet slik at det går raskere med betalingen enn chip og pin. Løsningen egner seg best for transaksjoner under 200 NOK.


I denne artikkelen prøver vi å gi en oversikt over hva som skal til for å komme igang med kontaktløs betaling. Artikkelen er spesielt rettet for deg som driver butikk.  

Dagens løsning med kontaktløs betaling er beregnet for å gå på Visa og MasterCard sporet, men BankAxept jobber nå med full utrulling av kontaktløs betaling via deres løsninger. Når dette er rullet ut vil alle transaksjoner med norske bankkort automatisk kjøres på BankAxept sporet, noe som betyr lavere kostnader pr. transaksjon for brukerstedene.

Ved å holde sitt kontaktløse kort eller mobiltelefon mot betalingsterminalen, kan kunden raskt, enkelt og sikkert betale uten å taste sin PIN-kode.

Kontaktløs betaling tilbys av både Visa og MasterCard og følger EMV-standarden. Teknologi­en baseres på Near Field Communication (NFC) – en trådløs radiobasert teknologi for sikker kommunikasjon mellom betalingsterminalen og betalingsbæreren (kort/mobil). Både i kontaktløse kort og på mobilen er det en liten radiosender som kommuniserer med betalingsterminalen, og et halvt sekund senere er transaksjonen fullført.

Ved å tilby kontaktløs betaling som et betalingsalternativ, får du mer fornøyde kunder som slipper å stå i lang kø, og du kan samtidig øke omsetningen i din forretning. Raskt, enkelt og sikkert kan du betjene dine kunder på kortere tid!

Slik fungerer kontaktløs betaling

For kjøp under 200 NOK kan kundene betale med kontaktløse kort uten bruk av PIN-kode. Kontaktløse betalinger er meget effektive for forretninger med mange kunder og lave gjennomsnittstransaksjoner, som for eksempel kaffebarer, hurtigmatutsalg, kiosker, dagligvareforretninger og transport. Dersom beløpet er over 200 NOK må kunden taste sin PIN-kode.

Kontaktløs betaling - en sikker betalingsløsning for din forretning

Ta kontakt med din terminalleverandør for bestilling og aktivering av denne funskjonen. Støttes kun av utvalgte terminaler.

Se illustrasjonsvideo her: http://bit.ly/2qmi1dF

Kilde: NETS

Baard Persson Vaage

Mest lest