NYHET: KLARNA lanserer betaling i butikk

Betalingsleverandøren KLARNA har nå lansert betaling i butikk i Norge. Løsningen er veldig enkel ved at kunden oppgir telefonnummeret sitt, trykker på en link på SMS og velg delbetaling + KJØP.


Kappahl er en av butikkkjedene som har tatt i bruk løsningen i Norge og jeg har selv observert løsningen på Morris butikken på Sandvika Storsenter. 

Vi leser på deres nettsider:

I samarbeid med Klarna tilbyr vi betaling mot faktura, delbetaling, betaling med kort og direktebetaling. Denne betalingsløsningen heter Klarna Checkout.

Ved å oppgi informasjon i kassen, godkjenner du Klarnas vilkår. Ved å klikke på «Fullfør kjøp», godkjenner du KappAhls vilkår og betingelser.

Klarna Checkout viser deg informasjon når du er identifisert. Opplysningene du må oppgi for å bli identifisert varierer for ulike kjøp og kunder. Kredittsjekk utføres aldri i Klarna Checkout med mindre det kreves for den betalingsløsningen du har valgt. Kredittsjekk som gjøres av Klarna vil ikke påvirke kredittverdigheten din og kan ikke ses av andre (f.eks. banker) som ber om dine kredittopplysninger.

Når du har blitt identifisert, viser Klarna Checkout tilgjengelige betalingsalternativer. Faktura er forhåndsvalgt, men du kan selvfølgelig velge fritt mellom de andre alternativene, slik som direktebetaling via bank eller betaling med kort. Betalingsalternativene du blir tilbudt kan endres over tid. Du velger selv  om du ønsker å beskytte din bruk av Klarna Checkout med en PIN-kode.

All kommunikasjon og informasjon om betalinger blir sendt direkte til deg fra Klarna.


Mer info: https://www.kappahl.com/nn-NO/kundservice/kopinformation/klarna-i-butikk/


Dette er en av de meste spennende nyhetene jeg har sett i min 8 årige karriere innen betalingsbransjen da fortsatt hovedvekten av varehandelen foregår i butikk (selv om netthandel vokser med rekordfart).


Jeg er sikkert på at denne løsningen vil skape økt konvertering, salg og mer fornøyde kunder for butikkene som implementerer denne løsningen. Det er enkelt, raskt og det er ikke noe  avansert ”checkout”.

Etter kjøpet kommer ordren opp i Appen til KLARNA hvor det er mulig å holde oversikt over alle kjøpene du har gjort. 

Baard Persson Vaage

Mest lest