Hot or not for banknæringen i 2018

Norge er verdens mest digitaliserte land. Forutsetningene for suksess har kanskje aldri vært bedre. Så hvis du vil starte et Fintech-selskap, så er Norge kanskje det beste landet å etablere seg i.


Det mener ihvertfall Christoffer Hærnes, CDO i Sbanken. På Future Banking 2018 forteller Hærnes om endringene i banknæringen og spår samtidig hvilke konsepter og teknologier som er verdt å følge med på framover.“PSD2 har utløst en ny tankegang for banktjenester. Det viser at PSD2 allerede er en suksess og det har stimulert innovasjon. Vi er den første norske banken som åpner API-ene våre. Vi har 200 utviklere som utvikler banktjenester for seg selv, med vårt API. IT-utviklerne er de nye heltene, siden de nå kan lage egne bank-applikasjoner. Et eksempel på en slik app, sparer for en solrik dag. Den er basert i Bergen, hvor vi alle vet det regner mye. Ved å koble vårt API til yr.no, kan du få banken til å spare penger på en regnfull dag. Så når det er sol har du spart opp penger og kan virkelig ha det bra!”


Hærnes nevner flere teknologier og spår samtidig suksessen de vil oppnå i banknæringen.    • Bitcoin: "Volatiliteten for et år siden var 4% ukentlig og er nå på 20% på daglig basis. Så jeg vil si at det ikke er noe jeg vil anbefale å gå inn på nå."
  • Open banking: "Åpenbart! Dette er noe som er på agendaen for alle banker akkurat nå." 
  • VR: "Det har vært mye snakk om virtuell virkelighet, og det har begynt å bli populært i visse bransjer. Men jeg tror ikke banker vil gå inn i VR riktig enda."
  • SME: "Vi har flere små og mellomstore banker i Norge akkurat nå. Dette er et veldig populært er og er kanskje det segmentet i markedet som ikke har blitt fokusert nok på."
  • Automatisert bestillingsenhet: "Vi har hørt om kjøleskapet bestiller melk i nesten 15 år. Jeg vil ikke anbefale å bruke for mye tid på det akkurat nå." 


Så får tiden vise om Hærnes har rett.


Webmaster 

Mest lest