Dette skjedde på CryptoFinance 2017

CryptoFinance 2017 ble arrangert i forrige uke i samarbeid med Oslo Fintech og Bitspace.

I de siste årene har kryptofinans og blockchain blitt mer og mer populært. Nye aktører later til å se nærmest ubegrensede muligheter for det nye virtuelle økosystemet.


Snakkis


Den store snakkisen i de siste 6 månedene, har vært økningen i verdien av Bitcoin. Verdien av den snart ti år gamle kryptovalutaen har nærmest tidobles i de siste 6 månedene. I et ellers stresset finansmarked representerer kryptovaluta meget spennende muligheter for investorer og andre aktører der verifisering spiller en stor rolle.


På Ballroom i Oslo, var det godt over 100 interesserte som hadde samlet seg for å høre hva som rører seg i krypto-industrien. 20 foredragsholdere hadde blitt tildelt 10-15 minutter med tid til å fortelle om eksisterende og framtidige krypto-industrier.


Store endringer


Manuel Lains i BitGate er en av arrangørene for konferansen. Han ser store endringer i den nye økonomien.


“Det som er vårt mål med CryptoFinance, er å få kryptovalutaen fram i lyset og finne ut av hva som må gjøres både i Norge og internasjonalt. Hva er det som må gjøres regulatorisk og fra kryptoøkonomiens side med tanke på modenhet og på å få folk til å begynne å bruke det.”


Lains peker på spesielt en viktig grunn til at kryptovaluta har tatt av i år.


“I fjor var det veldig tydelig hva som var utfordringen. Da var det merverdiavgift på Bitcoin, hvilket jo gjorde det komplett umulig å drive en bedrift i Norge der man handler Bitcoin. Men det ble jo en slutt på det, etter en dom i EU-domstolen i februar i år. Vi har hatt en kraftig vekst i økonomien til ulike kryptovalutaer i hele år og særlig Initial Coin Offering (ICO)-bølgen, altså nye måter å finansiere bedrifter på. Hvordan vi kan forstå og lære av det som skjer nå i kryptoøkonomien, er nok de viktigste temaene vi tar opp her.“


Første halvdel av konferansen var viet til å introdusere og avmystifisere konsepter som blockchain og kryptovaluta, mens andre halvdel gikk dypere inn i funksjonalitet og muligheter. Konferansen ble avsluttet med en paneldebatt med de mest prominente foredragsholderne.


Nysgjerrig


Konferansen bar preg av nysgjerrighet rundt blokk-kjede og kryptovaluta, og var således et godt arrangement for å danne seg et bilde og identifisere nye forretningsmuligheter.


Tom Haugeplass var en av de som hadde tatt seg tid til å delta på konferansen.


“Jeg er på konferansen for å holde meg oppdatert og høre spesialistene sine meninger. Når jeg drar på konferanser som er relevant for noe jeg har interesse av, merker jeg at det blir mer spennende å følge med på hva som skjer ute i verden”, og legger til at han satte mest pris på videobloggeren Chris Coney, som fortalte om den nye teknologien som ikke bare fjerner ulike transaksjons-mellomledd, som banker og tredjeparts betalings-utstedere, men også inkluderer tjenester, som juridisk bistand.


Les mer om CryptoFinance 2017 her.


Webmaster 

Mest lest