Betaler regningen på syv sekunder med Facebook Messenger

Nordea og Nets kommer Facebook i forkjøpet med betalinger i Messenger-appen i Norge.


Facebook har allerede lansert betalingstjenester i Messenger-appen i Frankrike og Storbritannia, og det er trolig bare et spørsmål om tid før tjenesten kommer til Norge. Men nå kommer Nordea og Nets dem i forkjøpet – og lanserer betalingstjenester direkte i Messenger.


– Jeg har jo tre barn, og familielogistikken skjer allerede i Messenger, og nå også betalinger, sier Jon Sætre.


Han er leder for Nordeas bankvirksomhet i Norge, og mener tjenesten de nå lanserer er den første betalingstjenesten i Messenger som er lansert i Norden. Han har allerede betalt mobilregningen på 799 kroner med tjenesten.


Syv sekunder

Den nye tjenesten gjelder foreløpig kun betaling av eFaktura. Systemet er lagt opp slik at man må logge seg inn med BankID første gang, men etter dette vil Nordeas chatte-robot sende en Messenger-melding for hver nye regning. Brukeren får et varsel, akkurat som for andre samtaler, og kan godkjenne uten ny BankID-innlogging.


– De som er gode på å taste er nok raskere, sier Tom Scharning, ansvarlig for betaling i Nets Norge, etter at DN ba ham gjennomføre en test.

Han betalte en strømregning på 3000 kroner på rundt syv sekunder, inkludert åpning av appen. Det er omtrent en sjettedel av tiden DNs journalist brukte på samme operasjon i mobilbanken.

Les mer i DN.no

Kilde: DN.no

Baard Persson Vaage

Mest lest